Štajerska

Gesäuse

Leopoldsteinersee i Wasserlochklamm

Leopoldsteiner See je planinsko jezero, na 628 m nadmorske visine. Jezero je dugačko 1400 metara, široko 370 metara. Njegova najdublja tačka je 31 m. Reka Seebach protiče kroz jezero, ali ga uglavnom napajaju podzemni izvori i čista izvorska voda sa okolnih planina.

Jedno od najpopularnijih izletničkih odredišta u Landl-u , s’ razlogom, je Palfauer Wasserlochklamm. Viseći most, brojne drvene stepenice i mostovi, pet prelepih vodopada i divan pogled na Salzu Vas sigunro neće ostaviti ravnodušnim.

Grüner see

se nalazi na planinskoj grupi Hochschwabgruppe (severo-istočnih Alpa ). Ili preciznije na teritoriji opštine Tragöß-Sankt Katharein u okrugu Oberort u Štajerskoj.
Ovo je krstsko jezero, nastalo na masi klizišta, koja su u praistorijskim vremenima skliznula sa južnog krila Mesnerina prema Tragößu. Ime „Zeleno jezero“ potiče od njegove, smaragdno zelene, boje.

Sölkpass

Sölkpass je planinski prevoj preko Niederen Tauern u Štajerskoj. Njegova nadmorska visina iznosi 1788 m. Pogled sa samog vrha prevoja je ograničen na planinske vrhove i na sam put prevoja. To je državni put L704 on prolazi kroz Sölkpass, poznat je kao Sölkpassstraße ili Erzherzog-Johann-Straße. Na vrhu prevoja 1978. godine izgrađena je mala kapela.