Salzburg

Johanneswasserfall i Untertauern

Johanneswasserfall

View this post on Instagram

#johanneswasserfall #untertauern

A post shared by Peron 9¾ (@travelthroughmagic) on

Johanneswasserfall

Vodopad Johanneswasserfall nalazi se u pokrajni Salzburg, nedaleko od Untertauern-a. Vodopad je visok oko 60 m. Postoji par ruta kroz šumu kojima možete doći do vodopada.

Game and Leisure Park Untertauern

Game and Leisure Park Untertauern je dom za razne životinjice. Ono što ovo mesto da Vam pruži je divan i kvalitetno proveden dan sa porodicom. Park poseduje igralište, ribnjak, životnje, a ublizini je i vodopad. (da ima još i tržni centar bilo bi za svakog po nešto :P)

 

Schwarzbachfall

Gollinger Wasserfall

Schwarzbachfall

U pokrajni Salzburg, nedaleko od Nemačke granice, na reci Schwarzbach, nalazi se prirodni dragulj – Schwarzbachfall, poznatiji kao Gollinger Wasserfall. Naizgled dakelo od civilizacije, usred prirode, a ipak samo nekoliko kilometara od autoputa i samo 3 kilometra od centra Lacher-a. Interesanto je da dok stojite kraj vodopada, nećete ni primetiti ovaj prometan put. Dok nasuprot tome, sa autoputa nećete primetiti da se u blizini krije ovakav dragulj.

Quelle Ursprung

je pećinica iz koje izvire voda, koja se dalje sliva u prekrasni vodopad visok 75 metara iz dva dela, koji ostavljaju bez daha.

 

Hintersee (Osterhorngruppe)

U Faistenau, u pokrajni Salzburg, nalazi se Hintersee. Ovo jezero spada u grupu Osterhorn na planinama Salzkammergut-a. Šumski pejzaž okružuje jezero dužine 1,4 km i širine 700 metara. Pritoka jezera je Hinterseer Taugl, dok je izliv Almbach.