Lohnbachfall

Sunčan dan u kombinaciji sa slobodnim vremenom je idealna kombinacija za istraživanje. Kako nam je Gornja Austrija mala, Chimuelo i ja smo se, ovaj put, uputili u Donju Austriju. Krenuli smo bez cilja i na Pichling-u smo se odlučili za Lohnbachfall.

Chimuelo, na pauzi za proveru putanje 🙂

Znaćete da ste stigli kad pored puta vidite Kunst zwingt Rost. Kunst zwingt Rost je park skulptura. Helmuth Hammel, kao ljubitelj životinja i prirode, odlučio je da od otpadnog gvožđa napravi umetnost. Sa svojom strašću počeo je 2006. godine, a park je otvoren 2012. godine. U parku se, trenutno, nalazi preko 200 jedinstvenih skulptura. Više o umetniku i skulpturama možete naći na sajtu.

Kunst zwingt Rost

Kod ovog parka se nalazi i parking sa informacionim tablama i sa par klupica. Oznake za rute Großen Bärentrails (67,26km) i Teddybärentrail Lohnbachfall (4,5 km), će Vas pre ili kasnije odvesti i do vodopada. Ruta Teddybärentrail Lohnbachfall je lakša i prilagođenija roditeljima sa decom i onima koji više vole kraće planinarenje. Brojevi oznake su 92 i 92A, a na početku ćete uz njih dobiti i lekciju iz opšte kulture. 🙂

View this post on Instagram

#teddybärentrail #lohnbachfall

A post shared by Peron 9¾ (@travelthroughmagic) on

Oznake ruta

Lohnbahfall je vodopad na reci Lohnbach, između Lohn-a i Pehendorfa u Donjoj Austriji. Podzemni tok Lohnbach-a stvara prelepe kaskade. Tok ove reke nestaje pod granitnim kamenjem prekrivenim mahovinom, ostavljajući nekoliko visinskih nivoa. Tokom obilnih padavina ili topljenja snega, reka se preliva preko granitnih stena. Lohnbachfall je 1982. godine proglašen spomenikom prirode. Ovde se nalazi i Steinerne Stube.

View this post on Instagram

#lohnbachfall #visitaustria

A post shared by Peron 9¾ (@travelthroughmagic) on

Lohnbachfall

Na vrhu Lohnbachfall-a, Lohnbach se „smiruje“ i ovde se nalazi Zellersteg (stara hodočasnička ruta do Marazell-a). Nakon čega se dve rute razilaze, a naše putovanje nastavlja sledeći Teddybärentrail Lohnbachfall sa oznakama 92/ 92A. Put nas vodi prema Steinernes Brundl-u, kamenoj posudi koja se uvek puni vodom. Kao i svaki prirodni fenomen i za ovaj postoje razne legende. Neke od njih su da je gutljaj za besmrtnost, ostatak zmajeve krvi, kao i da je ograničenje Vaša mašta. Ono što je potrebno da uradite je da pronađete nešto pogodno za Vas. Nemojte nikom reći, okrenite se oko svoje ose tri puta i verujte u to. Znate već da se čuda dešavaju onima koji u njih veruju.

Lohnbachhfall

Malo pre sela Lohn skrenućete levo, gde će Vas čekati prelep pejzaž. Nakon čega se vraćate na isto mesto sa kog ste krenuli, a mene je ovde čekao moj Chimuelo da krenemo kući. <3

Pejzaž nedaleko od sela Lohn

Malo dalje od vodopada nalazi se istorijska znamenitost Burg Rappottenstein i prirodni spektakl -Höllfall.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

English English Français Français Deutsch Deutsch Српски језик Српски језик Español Español