Katalonija

je maleno selo u Španiji, u kom ćete se moći opustiti i uživati uz ljubazne stanovnike ovog sela… 🙂

Circuit de Barcelona-Catalunya

Circuit de Barcelona

Staza je otvorena 10.09.1991., zahvaljujući vladi Katalunje, Real automobil klubu Katalunje i gradskom veću Montmela. Prva trka na stazi je održana samo pet dana nakon otvaranja, prva trka F1 održana je 29. septembra iste godine, dok je MotoGP uvršten sledeće sezone.

Vraćamo se u predivnu Cerveru o kojoj smo već pisali. Ovaj put razlog nije bio samo poseta predivnom selu, nego i njegova dva stanovnika, koji su svojim trudom tokom cele sezone Moto GP-a 2019. godine doveli u selo brojne turiste koji su dolazili sa svih strana sveta.

Hash Marihuana & Hemp Museum – Barcelona

 

Hash Marihuana & Hemp Museum – Barcelona

Muzej funkcioniše kao obrazovni centar, omogućava naučna istraživanja i ima informativnu ulogu. Poseduje jedinstvenu izloženu kolekciju koja obuhvata kako upotrebu kanabisa tako i istoriju istog kroz različite kulture.

Fiesta de Gracia


Fiesta de Gracia

Gracia je jedna od četvrti koja svakog avgusta, na nekoliko dana, dozvoli svojim stanovnicima da žive u bajci koju će sami stvarati nedeljama pre. Možete samo zamisliti koliko je to iščekivan događaj…zovu ga Fiesta de Gracia. 🙂 Pa da saznamo nešto o samoj Grasiji i kad je počela ova tradicija.

Barselona sa svim svojim čarima - prvi deo

Barselona je grad koji ni jednog ljubitelja arhitekture ne može ostaviti ravnodušnim. Međutim, ako Vas ne zanima arhitrktura, Barselona ima da Vam ponudi druge znamenitosti, prelepe parkove, plažu, kao i velik broj muzeja od kojih ce Vam bar jedan privući pažnju.

Sants – Montjuïcnalazi se na delu brda Montjuïc, i pruža veličanstven pogled na more. Okrug Sants-Montjuïc je treći od deset okruga na koje je Barselona administrativno podeljena.
Barselona je bogata prostranim parkovima, koji svakako nisu zaobišli ni ovo naselje. Takođe, ovde možete posetiti i botaničke bašte, muzeje, vidikovce i dr.

Garraf i Sitges

Garraf i Sitges su gradovi nedaleko od Barselone. Kao i svaki drugi grad i oni imaju šta da Vam ponude, pitanje je koliko ste Vi zainteresovani videti to. A mi ćemo Vam ukratko reći šta Vas očekuje tamo.

Ovo mestašce sa svojih 14 611 stanovnika se nalazi u Cataluñi u oblasti Montsià, blizu Tarragone. Divno ribarsko selo, sa posebnom dušom. S’obzirom da je manje turistički poznato mesto, sa lakoćom smo našli stan. Predivan pogled sa terase, sa jedne strane na široko plavo prostranstvo koje se spaja sa nebom, a sa druge na planine koje okružuju ovaj gradić. Odlično mesto za odmor.

Pablo Alborán

Španski muzičar, pevač i tekstopisac, rođen je 31. maja 1989. u Malagi. Sa samo 12 godina komponovao je svoje prve pesme ‘Amor de Barrio’ i ‘Desencuentro’.
Pre tačno deset godina debitovao je pesmom „Solamente tu“, koja je prvi singl njegovog albuma izdatog februara sledeće godine. Ovaj album je višestruko nagrađivan. Zauzeo je prvo mesto 2011. godine u prvoj nedelji prodaje, a ujedno je bio i najprodavaniji album u Španiji 2011.