Grand Cayman

https://www.instagram.com/p/CDq3VJgBlYO/?utm_source=ig_web_copy_link

More-Okean, plaža, sunce, palme, kokteli… detalji koji se uklapaju u moj način života. 😉 Jedno od takvih mesta je Grand Cayman. Savršena destinacija za odmor i prepuštanje samome sebi. Divne plaže sa belim peskom i tirkizna topla voda su odlike ovog rajskog ostrva. Ostrvo u kome možete da pronađete sve što Vam je potrebno. Pogodno je za porodice sa decom, za ljubitelje noćnog života, a i za one koji se odluče za miran i opušten odmor. Za uživanje u sunčanim zracima i mirisu mora, ne morate da se udaljite puno od hotela u kome odsedate. Čak i kada ogladnite ili Vam je potrebno osveženje. Kao i većina turistčkih mesta, sve Vam je u sklopu.

https://www.instagram.com/p/CDq6PD2hUfh/?utm_source=ig_web_copy_link

Organizovane ture mogu da olakšaju godišnje odmore. Pa tako možete da uživate u pogledu na morski život, 30m ispod nivoa mora i da uživate u Grand Cayman National Marine Park. Za one koji vole da se stope sa prirodom i da uživaju u dubinama mora, mogu da se prepuste ronjenju. Voda je veoma bistra i topla, tako da će te moći da uživate i porodično sa decom manjeg uzrasta. Sa dobrim vodičima možete videti svo blago ovog ostrva i okoline.

Spuštanje do potonulog spasilačkog broda američke mornarice Kittiwake, koji se trenutno zbog tropske oluje nalazi uz greben, na dubini od oko 23m ili ti 7m najplići deo olupine. Brod je bio aktivan od 1946 do 1994. godine. Zvanično su ga potopili 5 januara 2011.godine u Marine parku. Za ljubitelje ronjenja ima još avantura. Osim posmatranja morskog sveta, možete i da uživate u druženju sa prelepim ražama (Stingrays). U severnom delu Grand Cayman, smeštene u bujnoj tropskoj šumi nalaze se kristalne pećine. Jedna od najpopularnijih atrakcija na ostrvu. Osim šuma i pećina, oduševiće Vas zanimljive tropske biljke (mirisne balzamike i vazdušne biljke) i životinjski svet (šišmiši, ptice..).

Farma kornjača, po kojoj je prvobitno Kolumbo dao naziv ostrvu “Las Tortugas” se nalazi na West Bay, na zapadnoj strani ostrva Grand Cayman, smešten severno od popularne plaže Seven Mile Beach. Farma je pogodna i za porodice, gde mogu da se zabave, ali i da nauče nešto više o istoriji ostrva. U parku možete da vidite najstarije životinje na zemlji, da zaplivate ili zaronite u laguni slane vode ispunjenoj ribama i zelenim morskim kornjačama.

https://www.instagram.com/p/CDq7lP_BQei/?utm_source=ig_web_copy_link

Seven Mile Beach, je jedna od najpopularnijih plaža u tom regionu. Uz penušavu vodu i koralni pesak, ova obala je dom mnogih luksuznih imanja na Karibima. Plaža je javna, tako da možete slobodo da se krećete duž nje. Od raznih hotela, restorana i barova koje možete da nađete duž plaže, moćiće te da uživate i u drugim avanturama koje Vam se nude. Uglavnom su barovi ispred hotela takođe javni, tako da možete da uživate u njima u potpunosti. Sobzirom na dnevnu temperaturu, najviše su me privlačili barovi sa bazenom. Ispijanje koktela u bazenu, sa pogledom na prelepu providnu vodu, koja se stapa sa nebom. Doček zalaska sunca na plaži je spektakularan, nemojte propustiti. 🙂

https://www.instagram.com/p/CDq8p67BnqD/?utm_source=ig_web_copy_link

Ono što Caymanska ostrva izdvaja od pojedinih je luksuz kojim odiše. Osim predivnih plaža, ljubitelji mode će biti svakako više nego zadovoljni izborom. Glavni grad George Town je mesto za shopping, kako markiranih proizvoda, tako i lokalnih radnji u kojima možete da pronađete veoma zanimljive stvarčice. Sobzirom da sam ljubitelj Indijske kulture i kuhinje, uživala sam u Indijskom restoranu i prodavnicama sa njihovom robom. 🙂 Grad u kome živi preko 100 nacionalnosti, pokazuje svoju lepotu kroz toliku raznolikost. Probajte da iskusite barem deo toga.

https://www.instagram.com/p/CDq9pwJBUdw/

Što se tiče istorije; ostrvo je otkrio Kolumbo 1503.godine. Kao što sam već navela, prvobitno ime ostrva je bilo “Las Tortugas”. Otkrivajući ostala Cayman ostrva 1523.godine, Kolumbo im menja naziv u Lagartos (Aligator), da bi 1526 dobili naziv Caymanas. Naziv ostrva potiče iz karipsko-indijske reči, koja predstavlja krokodila koji je živeo na ovim prostorima.

Glavini grad Kajmanskih ostrva je George Town i smesten je na Grand Cayman-u, koji je ujedno i najveće od ova tri ostrva. Ostrvo obuhvata pet od šest okruga Kajmanskih ostrva, od kojih su: Bodden Town, East End, George Town, North Side and West Bay. Sobzirom da se na ostrvu nalazi nešto manje od 600 banaka, uključujući 43 od 50 najveće svetske banke, ekonomija ostrva je veoma dobra. Osim banaka, na ostrvu su smeštene i veći broj firmi i advokatske kancelarije, koje se smatraju najboljim u svetu.

Toliko o ovom divnom ostrvu, koje Vam toplo preporučujem da posetite. Travel through magic with us.. 😉

3 thoughts on “Grand Cayman”

  1. Vau! Izuzetno zanimljiva priča! Baš lepo uklopljena slika,priča i doživljaj. Tačno sam doživeo osećaj kao da sam tamo! Jedva čekam da pročitam ostalo.
    Bravo!
    Ima li onih velikih kornjača?

    1. Drago mi je da Vam se svidela prica. Da, ima velikih kornjaca, sa kojima mozete da ronite ili da uzivate u posmatranju njih I drugih zivotinja koje se nalaze u tom centru.

  2. Pingback: Aruba — Peron 9 ¾

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

English English Français Français Deutsch Deutsch Српски језик Српски језик Español Español