Centralna Amerika

Kolumbija

Cartagena de Indias

Jedno od mesta u regionu Kariba, koje je ostavilo utiska na mene jeste Cartagena, grad na severnoj obali Kolumbije i glavno pristanište toga dela. Grad je osnovao Pedro de Heredia 1533. godine. Od svog osnivanja u šesnaestom veku Cartagena de Indias bila je jedna od najvažnijih luka u španskoj Americi.

Aruba

Deo Kraljevine Holandije

Još jedno ostrvo koje će Vas ostaviti bez daha. Zapravo, čini mi se da ako se malo više potrudite da vidite dublje od površine, zaista možete da osetite dušu toga mesta. Jedno od divnih turističkih mesta je svakako Aruba. Gradovi šarenila, šoping centrova, restorana, okružen prelepim plažama.

Kajmanska ostrva

Grand Cayman

Ostrvo je otkrio Kolumbo 1503.godine. Prvobitno ime ostrva je bilo “Las Tortugas”. Otkrivajući ostala Cayman ostrva 1523.godine, Kolumbo im menja naziv u Lagartos (Aligator), da bi 1526 dobili naziv Caymanas.

Glavini grad Kajmanskih ostrva je George Town i smesten je na Grand Cayman-u, koji je ujedno i najveće od ova tri ostrva. Ostrvo obuhvata pet od šest okruga Kajmanskih ostrva, od kojih su: Bodden Town, East End, George Town, North Side and West Bay.

Costa Rica

Limon

Smeštena u srcu Karipskog mora, između zemalja Panama i Nicaragua. Netaknuta priroda, šuma, vodopada, vulkana, okružena plažama i morem. Mesto na kome se možete prepustiti prirodi i uživati u njenim čarima. Grad Limon je jedan od većih gradova i luka Costa Rica (e). Zbog čega je i obavezna destinacija mnogim kruzerima.

Mexico

Cabo San Lucas

Sa svojih 31 državu i glavnim gradom Mexico City koje je i najveća metropola, ova zemlja predstavlja jednu od najboljih destinacija za godišnji odmor. Mesto koje sam do sad posetila nalazi se na jugu meksičkog poluostrva Baja California. Prava turistička destinacija, poznata po plažama, vodenim aktivnostima i noćnom životu. Na listi od pet najatraktivnijih turističkih mesta u mexicu, našao se i Cabo San Lucas.