Cabo San Lucas

Cabo San Lucas sam već duže vreme razmišljala da li da Vam predstavim ili da sačekam još malo. Mexico je destinacija koju zaista želim da istražim. Ima toliko lepih mesta, da prosto ne znam odakle da krenem. Mislim da bi preseljenje na par meseci, rešilo moje muke. 😀

Sa svojom 31. državom i glavnim gradom Mexico City koje je i najveća metropola, ova zemlja predstavlja jednu od najboljih destinacija za godišnji odmor. Mesto koje sam do sad posetila nalazi se na jugu meksičkog poluostrva Baja California. Prava turistička destinacija, poznata po plažama, vodenim aktivnostima i noćnom životu. Na listi od pet najatraktivnijih turističkih mesta u Mexicu, našao se i Cabo San Lucas.

Poznat po svojim predivnim plažama i balnearijama duž obale ispunjen je sa brojnim odmaralištima. Idealno je mesto i za ronjenje, sobzirom da se u okolini nalazi carstvo divljih morskih životinja. Cabo San Lucas je dom i jednoj predivnoj grupi riba, rays (raža), ajkulama, kao i mahi-mahi (dorada) i striped marlin. Osim kao turistička atrakcija, poznat je i po najplaćenijem marlin turniru na svetu “Bisbee’s Los Cabos Offshore”. Turnir se održava svake godine u oktobru, dodeljujući novčane nagrade za ulov određenih morskih vrsta. Iako je ovaj turnir toliko popularan, smatram da je lepše roniti sa ovim divnim životinjama, nego loviti ih.

Avanture Cabo San Lucas -a

Osim uživanja u divnim plažama i hoteliskim kompleksima, Cabo Vam nudi razne ture i obilazke mesta. Za željne avanture, ima raznih tura, kao što su ATV ture. Odlična organizacija, neophodna zaštita koju Vam nude, kao i probnu vožnju. U ovoj avanturi mogu da uživaju i vozači, kao i oni koji ne voze (suvozači). Ova turneja Vas vodi kroz pet različitih terena, preko planina i pustinja, do peščanih staza plaža. Poslednja i najzanimljivija ruta je prelazak visećeg mosta dugog 330 metara.

Za ljubitelje adrenalina, tu nije kraj. Moći će te da se prepustite i Bungee Jump i Zipline avanturama. Cabo je, zaista, mesto koje će Vam omogućiti ispunjen godišnji odmor. Naravno ovo mesto je idealno i za porodice, jer većina tura je dostupna i za decu. Možete uživati u obilasku životinja u Sanctuary–u ili plivanju/ronjenju sa morskim životinjama. Jedna od lepših tura mi je bila jahanje konja, dok sa obilaskom stena (arches of Cabo San Lucas) nisam bila oduševljena. Mada je i taj obilazak imao svoju draž, posmatranje morskih lavova koji su nam prilazili veoma blizu, da ih pomazimo i nahranimo ribom.

Gradić je mali, ali ćete zaista moći da uživate u njegovoj lepoti i avanturama koje Vam nudi. Karibi su zaista mesto koje bih uvek preporučila za sve vrste odmora. 😉

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

English English Français Français Deutsch Deutsch Српски језик Српски језик Español Español